Aripi de pui cu miere și muștar

Ingrediente:

  • 1,3 kg Aripi de de pui
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • 2 linguri unt
  • 2/3 cană miere
  • 1/2 cană de muștar
  • 2 linguri Bourbon (poate fi înlocuit cu coniac sau whisky)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriță Sriracha (sau un alt sos picat)

Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Căptușiți o tavă cu hârtie de copt pentru o curățare ușoară. Așezați aripile de pui în tavă  și condimentați cu puțină sare, piper și ulei de măsline.

Puneți-le în cuptor, gătiți aproximativ 25 de minute, întoarceți-le și gătiți încă 25 de minute, până au o culoare frumoasă și o piele crocantă. Aveți grijă să nu se ardă.

Într-o tigaie de sos de dimensiuni medii, combinați untul, mierea, muștarul, bourbonul, sosul de soia și Sriracha. Fierbeți timp de 2 până la 3 minute, astfel încât toate aromele să se unească. Ungeti aripile de pui cu sosul și puneți-le înapoi la cuptor timp de aproximativ 5 până la 8 minute. Întoarceți-le, ungeți cu mai mult sos și gătiți încă 5 până la 8 minute. Carnea ar trebui să se îndepărteze de oase și sosul ar trebui să aibă o glazură excelentă.

Aceste aripi de pui delicioase și lipicioase sunt ideale pentru petreceri sau pentru cinele din timpul săptămânii (nu sunt prea picante, așa că chiar și copiii le iubesc).

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.