Câteva moduri surprinzătoare de a folosi Ketchup-ul

Probabil că îl folosiți deja pentru a vă acoperi hot dog-ul, cartofii prăjiți și bastoanele de pește. Dar știați că puteți folosi ketchup de roșii pentru a vă spăla câinele? Sau ce zici de folosirea acestuia pentru a-ți curăța bijuteriile? Sau poate să vă curățați vasele!

Toată lumea iubește ketchup-ul de roșii, dar nimeni nu cunoaște utilizările sale alternative. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai surprinzătoare utilizări pe care le are ketchup-ul de roșii:

  1. Ca agent de curățare

Aciditatea sosului de roșii îl face un produs de curățare excelent pentru articolele din cupru și argint. Turnați ketchupul într-un vas, așezați obiectele de argint în sos (asigurându-vă că sunt complet scufundate) și lăsați-le să stea aproximativ 10 minute, apoi sunt gata pentru clătire și lustruire!

  1. Pentru marinată

Atât ketchup-ul, cât și sosul de roșii sunt adesea văzute ca bază într-o marinată cu carne. Acest lucru se datorează faptului că natura acidă a roșiilor înmoaie carnea, descompunând fibrele dure și permițând cărnii să păstreze mai multă umiditate – cu alte cuvinte, face carnea să fie fragedă și suculentă!

  1. Pentru gătirea puiului

Dulceața ketchup-ului sporește caramelizarea, în timp ce aciditatea descompune fibrele de carne și o face fragedă. Pentru o cină rapidă în timpul săptămânii, adăugați ketchup de roșii, ierburi, ulei de măsline și usturoi zdrobit la patru bucăți de piept de pui și gătiți până când carnea este crocantă la exterior, dar suculentă la interior.

  1. Pentru curățarea ruginii

Oalele și vasele din fontă au câștigat o reputație notorie de a fi greu de curățat și de a dezvolta rugina. Dar nu ar trebui să fie așa! Pentru a îndepărta rugina de pe vasul din fontă, pur și simplu acoperiți-l cu ketchup, lăsați-l să stea aproximativ 15 minute, apoi se clătește și se șterge bine. Ketchupul de roșii este acid, ceea ce va ajuta la dizolvarea ruginii. Nu uitați să îngrijiti corect vasul din fontă după curățare!

  1. Se utilizează ca exfoliant pentru piele

Împreună cu zahărul de ricin, puteți folosi ketchup-ul ca un exfoliant facial. Roșiile din ketchup îl fac acid, ceea ce ajută la exfoliere, în timp ce antioxidanții ajută la inflamație. Nu este indicat dacă aveți pielea sensibilă!

  1. Scoate culoarea verde din părul blond

Dacă ai părul blond probabil ți s-a întâmplat să faci o baie în piscină și să ajungi cu părul verde. Verdele este cauzat de o reacție între cuprul și clorul din apa piscinei. Ketchup-ul neutralizează verdele din păr.

  1. Puteti refolosi sticla

După terminarea ketchup-ului, reutilizați sticla pentru altceva. Este un dozator excelent pentru aluat de clătite și puteți crea modele grozave care să distreze copiii. Sau pur și simplu folosiți sticlele pentru a stoca propriile sosuri de casă în frigider.

  1. Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din blana câinelui

Nu este un secret faptul că câinilor le place să se joace afară. Pentru a scăpa de mirosul urât, fă câinelui o baie de ketchup. Masați ketchup-ul de roșii în blana câinelui, așteptați aproximativ o jumătate de oră și spălați-l așa cum ați face în mod normal. Câinele dvs. va fi proaspăt ca întotdeauna – și gata să iasă din nou afară!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.