Coaste de miel în crustă de ierburi

Carnea de miel este cu siguranță vedeta Sărbătorilor de Paşte. Dacă intenționați să gătiți o friptură de miel pentru familie sau prieteni, vă propunem o rețetă de coaste de miel în crustă de ierburi pentru a avea o masă de Paște cu adevărat impresionantă.

Ingrediente:

  • 1/2 cană pesmet proaspăt
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 bucăți cu coaste de miel (1-1/2 kilograme fiecare)
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 lingură muștar

Preîncălziți cuptorul la 190°C.

Într-un vas puțin adânc, combinați pesmetul, pătrunjelul, cimbrul și usturoiul. Adăugați ulei și amestecați, apoi puneți deoparte.

Presărați mielul cu sare și piper. Într-o tigaie mare, rumeniți carnea pe ambele părți.

Ungeți carnea cu muștar, apoi dați-o prin amestecul de pesmet.

Așezați coastele într-o tavă de copt puțin adâncă una lângă alta, cu oasele întrețesute, sprijinindu-se una pe cealaltă.

Coaceți 30 – 40 de minute sau până când carnea ajunge la starea dorită (pentru mediu – în sânge, un termometru ar trebui să indice 57°C; mediu 60°C; mediu spre bine făcut 65°C).

Lăsați să stea 10 minute înainte de a tăia felii.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.