Cotlet de porc cu sos de roșii

Acest cotlet de porc cu sos de roșii este unul dintre acele feluri de mâncare ce te salvează în zilele aglomerate, când n-ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Nu ai cum să dai greș cu o astfel de rețetă!

Asigurați-vă că utilizați o tigaie suficient de mare ca să încapă toate feliile de carne pe un singur strat. Feliile de carne vor fi acoperite în sosul de roșii și usturoi în timpul coacerii.

Pentru a face rețeta, începeți prin zdrobirea usturoiului. Într-o ceașcă de măsurat, puneți usturoiul zdrobit și puțină sare peste și amestecați bine cu ulei, ca pentru mujdei. Se toarnă apoi 2-3 linguri de pastă de tomate, se adaugă cimbru uscat și apă.

Combinați totul bine, gustați de sare și piper și turnați lichidul peste carne. Adăugați câteva frunze de dafin. Puteți folosi apă sau zeamă de carne. Ideea este să aveți suficient lichid pentru a acoperi carnea.

Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți în cuptor timp de aproximativ o oră. Descoperiți tigaia și coaceți încă 15 minute.

Carnea trebuie să fie fragedă și gătită. Din experiența mea, o oră și 15 minute este mai mult decât suficient pentru ca preparatul să devină fraged. Nu lăsați carnea prea mult în cuptor, pentru că se va usca și nu va mai avea aceeași savoare!

Nu am nicio îndoială că te vei îndrăgosti de acest fel de mâncare. În primul rând, pentru că poate fi realizat în cel mai scurt timp. Practic, îți ia aproximativ 5 minute pentru a pune rețeta împreună și o oră și cincisprezece minute pentru fript carnea.

Uită-te la tigaie! Nu-i așa ca arată minunat?

Apoi, este și absolut delicios. Întotdeauna s-a spus că cele mai simple ingrediente fac cea mai bună mâncare.

Și, până la urmă, este un fel de mâncare care arată bine pe masă. O puteți face pentru ocazii speciale, dar și când nu aveți timp de bucătăreală în orice zi a săptămânii.

 

Resturile sunt bune și ele. A doua zi acest fel de mâncare are un gust și mai bun, deoarece ingredientele au avut timp să se “împrietenească”. Asta dacă mai prinzi ceva resturi!

În timp ce carnea este în cuptor, fierbe niște cartofi și fă-i piure. Combinația de porc în sos de roșii cu usturoi și piure de cartofi este divină.

Dacă o preferați fără cartofi, aveți nevoie de niște pâine rustică bună. Să înmoi o bucată de pâine cu coaja crocantă în acel sos este tot ce îți trebuie pentru o masă reconfortantă.

Un pahar de vin roșu sec ar completa frumos masa și o va face perfectă.

 

Acesta este un fel de mâncare bun pentru întreaga familie. De obicei, și copiilor le place, mai ales dacă îl serviți cu piure de cartofi.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.