Miel cremos cu sos de curry și bulion

Această rețetă de miel este una excelentă pentru prânzurile din timpul săptămânii. Poate dura ceva mai mult, dar merită total. Arome puternice, efort minim – acesta este felul câștigător!

Ingrediente

  • ulei de măsline
  • ceapă 1 mare, tăiată felii
  • usturoi 3 căței, zdrobiți
  • ghimbir o bucată mică, ras fin
  • bulion Casa de negustori Copou 2 linguri
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • turmeric 2 lingurițe
  • coriandru măcinat ½ linguriță
  • pulbere de ardei iute ușor 1 linguriță
  • cardamon semințe măcinate
  • carne de miel 500 g, tăiată în bucăți
  • supă de pui 300 ml
  • migdale măcinate 2 linguri
  • pastă de tomate Casa de negustori Copou – 4 linguri
  • iaurt natural 6 linguri
  • orez sau pâine pentru servire

Metodă

  • PASUL 1

Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie. Gătiți ceapa, usturoiul și ghimbirul până când ceapa este foarte moale și are puțină culoare. Adăugați bulionul și toate condimentele și amestecati timp de 2 sau 3 minute.

  • PASUL 2

Adăugați carnea de miel și amestecați câteva minute până când mielul este opac.

  • PASUL 3

Adăugați supa de pui, aduceți-l la foc mic, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 1 oră. Adăugați migdalele și pasta de tomate, descoperiți și gătiți încă 15 minute. Se amestecă iaurtul și se încălzește ușor, apoi se servește cu orez sau pâine.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.