Ouă umplute – Rețeta clasică

Aceste ouă umplute sunt delicioase, ușor de făcut și sunt perfecte ca aperitiv pentru sărbători.

Ingrediente:

  • 7 ouă mari (fierte tari)
  • 2 până la 2 1/2 linguri de maioneză
  • 1 linguriță de muștar
  • sare și piper (după gust)
  • Opțional: boia de ardei

Tăiați 6 dintre ouăle fierte tari în jumătate pe lungime.

Scoateți gălbenușurile fierte din jumătățile de ou. Presați gălbenușurile și oul întreg fiert rămas printr-o sită într-un castron mic. Se adaugă 2 linguri de maioneză și muștarul; se asezonează dupa gust cu sare si piper. Mai adaugă maioneză, dacă este necesar.

Se toarnă umplutura de gălbenuș în jumătățile de albuș. Se așează pe un platou și se stropesc cu puțină boia dulce, dacă doriți.

Se ornează cu măsline feliate, struguri sau roșii cherry feliate, ceapă roșie tocată mărunt sau chives proaspăt tăiat.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.