Paste cu dovleac

O rețetă perfectă pentru o zi minunată de toamnă

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi (tocați)
  • ½ linguriță pudră de chipotle
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 lingurițe de sare (pentru gătirea pastelor)
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • 1 cană piure de dovleac
  • 4 ½ căni de apă
  • 450 grame paste
  • ¼ cană smântână (18%)
  • ½ cană brânză Gouda rasă fin
  • 2 linguri de parmezan ras fin
  • 1 crenguță de frunze proaspete de oregano (tocate, opțional)
  • coajă de parmezan (opțional)

Pentru a face această rețetă aveți nevoie de o tigaie mare, puțin adâncă.
Se încălzește untul la foc mediu. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 30 de secunde sau până când devine auriu.
Adăugați pudra de chipotle, sare, piper și pasta de tomate. Se amestecă și se fierbe timp de 30 de secunde.
Adăugați piure de dovleac și parmezan dacă folosiți. Se amestecă.
Adăugați apa. Dati focul la mare si aduceti la fiert.
Adăugați pastele. Fierbeți pastele aproximativ 8-10 minute.
Adăugați smântână și ambele tipuri de brânză. Se amestecă. Opriți focul și puneți capacul. Lăsați să stea timp de 10 minute. Serviți imediat dacă doriți ca pastele să fie mai cremoase, cu mai mult lichid.

Se ornează cu parmezan și frunze proaspete de oregano.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.