Paste cu sos ragu – rețetă italienească slow cooking

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 kg carne de vită pentru friptură, tăiată în bucățele mici
  • 1 ceapă roșie, tocată mărunt
  • 1 tulpină de țelină, tocată mărunt
  • 1 morcov, tocat mărunt
  • 1 cană de vin roșu sec
  • 100 g Bulion de Tecuci
  • 1 cană supă de vită
  • 2 lingurițe de Pasta de tomate
  • 3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • Paste (forma și dimensiunea contează mai puțin)
  • Parmezan ras (pentru servire)
  • Frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt (pentru servire)

Gătire:

Încălziți jumătate din ulei într-o tigaie mare la foc mare. Gătiti carnea de vită, în două loturi, timp de 5 minute sau până se rumenește. Se transferă apoi totul într-o oală mai mare.

Adăugați în tigaie uleiul rămas. Se adaugă ceapa, țelina și morcovul. Gătiți timp de 3 minute sau până când sunt fragede.

Adăugați vinul, supa de vită, bulionul, pasta de tomate și cimbrul în tigaie. Aduceți la fierbere și turnați cu grijă peste carnea de vită. Amestecați și acoperiți cu un capac.

Gătiți la foc mic 6 ore (sau la foc mai mare 4 ore) sau până carnea de vită este foarte fragedă. Amestecați cu o lingură de lemn pentru a mărunți carnea de vită.

Când e gata, puneți sosul ragu peste paste. Se condimentează cu sare și piper. Se servește acoperit cu parmezan și pătrunjel.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.