Pește în sos de roșii la cuptor

De Anul Nou trebuie neapărat să avem pe masă pește, pentru că tradiția și superstițiile spun că e primul aliment pe care trebuie să îl mănânci în prima zi din an! Și nu doar pentru că așa trebuie ci și pentru că e foarte gustos!

Știm că acum se fac listele de cumpărături și meniul pentru întreaga perioadă a Sărbătorilor, așa că, iată o rețetă pentru inspirație:

INGREDIENTE

  • Bulion de Tecuci
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 kg file de pește
  • 1 cățel usturoi
  • 1/2 ceapă mică
  • sare, piper
  • 1 lingură capere
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie felii

MOD DE PREPARARE

Se prepară ușor și repede, fără multe vase de spălat la sfârșit

  • Călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt în puțin ulei de măsline, apoi adăugăm caperele și 250 ml de vin alb sec. Asezonăm cu sare și piper după gust. Lăsăm să fiarbă 4-5 minute la foc mic și mai adăugăm puțină apă, dacă considerăm necesar. Turnăm apoi sosul într-o tavă sau vas de ceramică / porțelan / yena
  • Deasupra așezăm fileurile de pește pe care le asezonăm bine cu sare și piper și peste care punem câteva felii de lămâie
  • Acoperim totul cu folie și dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180°C. Apoi îndepărtăm folia și mai lăsăm totul 5-10 minute.

Dacă aveți cumva la indemână și câteva scoici sau creveți, îi puteti adăuga și pe aceia în cuptor, pentru o savoare mediteraneeană.

Și mai ales, nu vă poate opri nimeni să presărați pătrunjel proaspăt tocat peste preparat.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.