Pui cu mozzarella în sos de roșii în 30 de minute

Puiul cu mozzarella este o rețetă simplă de cină!

Pui înăbușit în tigaie într-un sos de roșii și mozzarella topită – gata în doar 30 de minute!

Mă gândesc că săptămâna aceasta va arăta destul de drăguț când o lansăm cu o rețetă simplă de pui cu mozzarella pe care să o încercați. Și cea mai bună parte este să le numărați, 123456789 … 10 ingrediente și doar 30 de minute de la ingrediente până la servire.

Voi fi sincer cu tine. Această rețetă este probabil un adevărat coșmar al iubitorilor de mâncare italiană. Pentru că în realitate este un amestec de toate. Un piept de pui simplu, care a fost prăjit, cuibărit într-o marinadă rapidă, apoi acoperit cu o felie de brânză mozzarella și fierte timp de 1-2 minute, până când brânza devine aurie și delicioasă. Și să ne ințelegem în privința sosului – vorbim despre un sos de roșii rapid, pregătit cu un ingredient secret care îl face să pară ca fiert la foc mic toată ziua.

Când spun că este o rețetă de 30 de minute, să știi că sunt foarte generos cu timpul. Înainte să știți ce s-a întâmplat, este pe masă și întreaga familie îl poate mirosi de la kilometri distanță, deoarece este pui înăbușit în sos de roșii și este acoperit cu bunătate de mozzarella topită.

Oricare ar fi vremea, vor veni cu toții la cina de pui cu mozzarella. Sosul de roșii, fierbinte, este totul. Iată-ne. Vorbim despre un sos rapid și ușor, gustos și frumos.

Totul începe cu 4 piepți mici de pui, un vârf mare de sare și piper pe ambele părți și se coc într-o tigaie fierbinte cu puțin ulei de măsline. Doriți să gătească până la capăt, așa că acordați-le 3-5 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime. După ce ați terminat, scoateți-i pe o farfurie și lăsați-i să stea în timp ce preparați cu acel sos de roșii luxos.

Vom folosi toate resturile din tigaia unde a fost prăjit puiul pentru a găti mai întâi ceapa și usturoiul tocat – pentru că, ce este sosul fără arome? Îndata ce se înmoaie puțin, adăugăm pasta de tomate de Tecuci. Puțină sare, piper, fulgi de ardei roșu, busuioc uscat și condimente italiene. Și ați ghicit ingredientul secret? Este o lingură de pesto de roșii uscate la soare.

Când ați gătit ultima oară un sos de roșii în 10 minute, care avea gustul de parcă a fiert ore în șir?

Când sosul este gata, punem carnea de pui înapoi în tigaie. Folosiți o lingură pentru a acoperi pieptul de pui cu puțin sos. Nu vrei să se usuce în cuptor. Completați cu mozzarella mărunțită sau tăiată felii. Și dați preparatul puțin la cuptor pentru a obține acea brânză cu bule. Se acoperă cu busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Servim asta cu linguine pentru că acea marinara de casă trebuie doar să îmbrățișeze niște paste. Răsucirea furcii este o activitate la care participăm adesea. Și dacă sunteți foarte bun, serviți-l cu felii de pâine crustă. Sosul ăsta doar imploră să fie întins în farfurie.

Ingrediente

  • 4 piepți mici de pui
  • 1 lingură din fiecare: ulei de măsline și usturoi tocat
  • ½ cană de ceapă tocată
  • 1 cană de Pastă de tomate
  • ½ linguriță din fiecare: condiment italian și fulgi de ardei roșu
  • ¼ linguriță busuioc uscat
  • 1 lingură pesto de roșii uscate la soare
  • sare și piper + ¼ cană de apă
  • 4 felii de brânză mozzarella (sau 1 cană mărunțită)

Pentru servire:

  • pătrunjel sau busuioc tocat + paste sau pâine crustă

Instrucțiuni

  1. PUI: Presară puiul cu un praf de sare și piper pe ambele părți. Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare cu uleiul de măsline. Adăugați puiul în tigaie și gătiți timp de aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte sau până când puiul este complet gătit, scoateți-l într-o farfurie. Dacă intenționați să serviți acest lucru cu paste, puneți apa la fiert și gătiți pastele în conformitate cu instrucțiunile pachetului.
  2. SOS DE TOMATE: Preîncălziți cuptorul la setarea pentru pui. Adăugați ceapa la uleiul rămas în tigaie. Dacă nu există, adăugați aproximativ ½ linguriță și sotați ceapa timp de 2-3 minute până se înmoaie, adăugați usturoiul și lăsați-l să gătească timp de 30 de secunde. Adăugați Pasta de tomate, condimentul italian, fulgii de ardei roșu, busuiocul uscat și pesto și amestecați pentru a combina. Când sosul ajunge să fiarbă, adăugați o cană de apă, reduceți focul, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10-12 minute sau până când sosul se îngroașă puțin. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  3. ASAMBLAȚI: Așezați piepturile de pui în sos și, folosind o lingură, acoperiți puiul cu sos. Completați fiecare piept cu o felie de brânză. Așezați în cuptor 1-2 minute sau până când brânza devine plăcută și plină de bule și se topește. Se acoperă cu pătrunjel tocat sau busuioc. Se servește cu paste sau pâine prăjită și o salată.

Note:

  • Deși vă recomand să folosiți pesto de roșii uscate pentru această rețetă, deoarece îmbunătățește cu adevărat aroma sosului și îl face să aibă un gust de parcă ar fi fost fiert toată ziua, pesto-ul cu busuioc va funcționa la fel de bine.
  • De asemenea, puteți folosi mai mulți sau mai puțini fulgi de ardei roșu după gust

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.