Pui cu muștar

Această rețetă de pui cu muștar si miere s-a facut remarcată, fiind atât delicioasă cât și arătoasă. Nu vreau să mă laud, dar asta este.

Uită tot ce știai despre preparatele cremoase din pui și încearc-o pe asta. Voi fi sincer cu voi, am mai încercat multe rețete de pui, mult prea multe. Sigur vă pot spune caracteristicile unui pui gătit delicios.

Ingrediente

  • pulpe de pui cu piele și os – puteți folosi piept de pui
  • muștar – clasic de Tecuci, desigur!
  • unt
  • smântână
  • supă de pui
  • ierburi – frunze de dafin, cimbru proaspăt, pătrunjel
  • turmeric (daca vă place)
  • ceapă
  • sare
  • piper

Instrucțiuni

Condimentați puiul cu sare, piper și frecați cu muștar.

Într-un vas de fontă sau într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, topiți untul la foc mediu. Se adaugă puiul și se rumenește pe ambele părți, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Transferați puiul într-o farfurie.

În aceeași tigaie se adaugă ceapa și se sotează timp de aproximativ 5 minute până când devine translucidă. Adăugați supa de pui, răzuind bucățile maro de pe fundul tigaiei.

Adăugați cimbru, frunze de dafin și turmeric și aduceți amestecul la fierbere. Se amestecă smântâna și se pune puiul în tigaie.

Gătiți neacoperit în cuptor la 150 °C timp de 50 – 60 minute, până când puiul este complet gătit și nu mai este roz în mijloc.

Se ornează cu pătrunjel și se servește imediat!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.