Salată de cartofi cu capere și mărar

O salată delicioasă și ușor de făcut, ideală în perioada postului sau pentru vegetarieni.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mici
  • 2 linguri de maioneză de post
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri muștar
  • 2 linguri de oțet
  • 2 linguri de capere
  • 40 g castraveți murați
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 mână de mărar proaspăt
  • sare și piper după gust

Puneți cartofii într-o oală și acoperiți-i cu apă. Fierbeți timp de 25 de minute sau până când un cuțit intră cu ușurință prin cartof. Clătiți cartofii sub apă rece și tăiați-i în jumătăți sau sferturi. Transferați cartofii într-un bol de servire.

Într-un castron mic, adăugați maioneza, uleiul de măsline, oțetul și muștarul. Amestecați totul și turnați dressingul peste cartofi. Amestecați cartofii cu sosul.

Acum feliați ceapa subțire, tăiați castraveții murați în bucăți mici și tăiați grosier mărarul. Adăugați  toate acestea la cartofi împreună cu caperele.

Amestecați totul si asezonați cu sare si piper.

În funcție de gust și inspiratie, mai puteți adăuga în salată ceapă verde, măsline verzi, ciuperci marinate sau chiar o lingură de mazăre fiartă.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.