Salată rusească de pește – Șuba

Cine nu iubește o salată de pește? Acesta este un preparat foarte simplu, dar, în același timp, gustos, delicios, care nu trebuie pregătit doar pentru Anul Nou. Pentru salata de pește, luați un set standard de legume pentru o „șubă” și ouă.

Ingredient principal: Macrou afumat sau hering

Ingrediente:

  • Macrou afumat la rece (sau hering) – 1 bucată
  • Cartofi – 4-5 bucăți
  • Sfeclă – 2-3 bucăți
  • Morcovi – 2-3 bucăți
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Ouă – 3-4 bucăți
  • Condimente – după gust
  • Maioneză – 200 grame

Numărul de porții: 5-6

Cum se prepară salata de macrou afumat la rece

Pregătiți toate ingredientele. Fierbeți morcovii, ouăle, sfecla, cartofii. Tăiați peștele în bucăți mici, îndepărtați toate oasele.

Pregătim un platou, iar pe acesta vom rade, pe rand, fiecare legumă.

Prima dată radem cartofii fierți, după care adăugăm câte un praf de sare și un praf de piper, cât luăm cu două degete.

După aceea, radem peste cartofi și morcovii fierti, ouăle și sfecla roșie fiartă, adăugând peste fiecare strat de legume fierte sare și piper, pentru a da gust.

Peste acestea adăugăm peștele afumat, mărunțit.

Peste stratul de pește afumat mai adăugăm un cartof fiert ras.

La final, adăugăm maioneza deasupra, apoi mai putem adăuga și pătrunjel verde, câteva felii de morcov sau de albuș de ou fiert, după gust.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.