Sfaturi pentru a face cel mai bun hamburger

“Originea hamburgerului nu este foarte clară, dar varianta predominantă este că la sfârșitul anilor 1800, emigranții europeni au ajuns în America pe navele Hamburg Lines și li s-au servit chifteluțe de carne gătite rapid pe grătar și așezate între două bucăți de pâine.”

Prof. Giovanni Ballarini – The Origin of Hamburgers and Ketchup

Ai scos burgerii din dieta ta pentru că ai crezut că nu se potrivesc cu planul tău de slăbit?

Burgerii pot fi la fel de sănătoși pe cât ești dispus să îi faci, mai ales când folosești ingrediente de calitate și ești deschis să reimaginezi chiftelele, chiflele și condimentele lor.

Iată câteva sfaturi pentru a găti cel mai bun hamburger.

Folosește carne de calitate

Utilizează cea mai bună carne de vită posibilă. De preferat carnea de vită hrănită cu iarbă care are 20% grăsime. Grăsimea menține carnea umedă și ajută la creșterea temperaturii în timpul gătirii, ceea ce favorizează rumenirea și caramelizarea.  Nu adăuga pesmet, ceapă și condimente, doar sare si piper.

Formează chiftelele cu grijă

Pentru a te asigura că toți burgerii vor fi gătiți în același timp, trebuie să aibă aceeași dimensiune și formă. De asemenea, cel mai bine este să modelezi chiftelele de burger cât sunt încă reci. Până când ești gata să-ți modelezi chiftele, păstrează carnea la frigider.

Sărează întotdeauna burgerii cu doar câteva secunde, nu cu câteva minute, înainte de a-i găti la grătar. Dacă sărezi carnea înainte de a forma chiftelele, clorura de sodiu va descompune proteinele, creând o textură densă mai apropiată de cârnați decât idealul moale și fraged pe care îl cauți.

Prăjește chifla

Prăjirea creează o barieră crocantă, astfel încât sosurile și sucurile de carne să nu înmoaie chifla.

Din același motiv e mai bine să așezi roșiile și salata sub burger  și nu deasupra lui.

Întoarce burgerul  o singură dată

Gătește burgerul într-o tigaie de fontă sau într-un grătar plat. Asigură-te că suprafața este fierbinte și lasă chifteaua în pace până când capătă o crustă frumoasă, caramelizată. Întoarce-o o singură dată. Dacă o întorci în continuare, vor ieși toate sucurile și nu vei obține acea crustă frumoasă.

Folosește sosuri simple

Folosește numai ketchup, muștar și maioneză, acestea adaugă dulceață, aciditate, bogăție și aromă.

Adaugă toppingurile potrivite

O felie de brânză cheddar este cea mai potrivită. Murăturile sunt o parte esențială a oricărui burger, iar salata verde și roșiile adaugă prospețime, completând bogăția hamburgerului.

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.