Sos Arrabbiata

Picant și delicios. Ideal pe paste penne.

Ingrediente pentru aproximativ 6 porții:

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 cană ceapă tocată
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • ⅜ cană de vin roșu
  • 1 lingură zahăr alb
  • 1 lingură busuioc proaspăt tocat
  • 1 linguriță fulgi de ardei roșu, măcinați
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ½ linguriță de condimente italiene
  • ¼ linguriță piper negru măcinat
  • 2 cutii de roșii decojite și tăiate cubulețe
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

Încingeți uleiul într-o tigaie mare sau o cratiță la foc mediu. Căliți ceapa și usturoiul în ulei timp de 5 minute.

Adăugați apoi vinul, zahărul, busuiocul, ardeiul roșu, pasta de tomate, sucul de lămâie, condimentele italiene, piperul negru și roșiile decojite și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu și fierbeți fără capac aproximativ 15 minute.

La sfârșit se pune pătrunjelul. Turnați peste pastele fierte, cât sunt fierbinți.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.