Sos cremos de muștar

Acest sos cremos și ușor de muștar este perfect pentru pește, carne de porc, șuncă, carne de pasăre sau legume. Acest sos transformă un banal piept de pui într-o antreu elegant, suficient de impresionant pentru a fi servit oaspeților la cină.

Poate că acest sos s-a născut din ideea clasicului francez Béarnaise – un sos făcut din vin, oțet, șalotă, tarhon, gălbenușuri de ou și unt care este amestecat și emulsionat pentru a crea un sos galben pal catifelat.

Însă în această rețetă, combinația de smântână grasă și muștarul clasic de Tecuci are ca rezultat o textură similară și o culoare galben pal, dar adaugă și un pic de personalitate gustului. Realizat pur și simplu din două ingrediente (cu sare și piper pentru a condimenta), gustul muștarului este contracarat puțin de aroma moale a smântânii.

Puteți schimba puțin sosul adăugând un pic de muștar dulce de Tecuci în locul celui clasic. Va aduce o nouă adâncime de aromă.

Ingrediente:

  • 1 cană smântână grasă
  • 1/2 cană de Muștar de Tecuci
  • puțin piper alb măcinat
  • sare după gust

Metoda:

Într-o cratiță mică, amestecați smântâna, muștarul și piperul la foc mic.

Fierbeți până sosul se îngroașă ușor, amestecând constant – aproximativ 1 minut. Condimentează după gust cu sare.

Se folosește ca sos, condiment sau marinată.

Să aveți poftă!

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.