Tipuri de muștar mai puțin cunoscute

Muștarul este unul dintre cele mai populare condimente din lume și fiecare are felul lui preferat.
Există mai multe tipuri de muștar pe care le poți încerca și pentru altceva decât pentru sandvișuri sau hot dog.

  • MUȘTAR CU BERE – O rețetă care adaugă savoare înlocuind o parte din apă cu bere.
  • MUȘTAR CU COACĂZE NEGRE – Un muștar cu fructe obținut prin amestecarea coacăzelor negre cu muștar de Dijon. Este folosit pentru a aroma sosuri pentru rață, iepure și vânat și pentru a face vinaigrete spumante.
  • MUȘTAR DE BORDEAUX – Un muștar făcut cu must de struguri Bordeaux, care conferă o anumită aromă de vin.
  • MUȘTAR CHINEZESC – Un muștar preparat foarte iute, făcut din semințe de muștar brun.
  • MUȘTAR CU CONIAC sau MUȘTAR REGAL – Orice tip de muștar poate fi aromat cu coniac pentru a crea o garnitură bogată și sofisticată.
  • MUȘTAR DELI – Un muștar brun asezonat cu usturoi, zahăr brun închis, ghimbir, ienibahar și scorțișoară.
  • MUȘTAR DÜSSELDORF – Un muștar tradițional german picant, de culoare închisă, făcut cu semințe de muștar brun, uneori cu hrean. Este o versiune picantă a muștarului în stil Dijon. De obicei se servește cu cârnați și mezeluri.
  • MUSTAR ENGLEZESC – Un mustar realizat dintr-o combinație de semințe de muștar alb și maro sau negru, făină și turmeric. Se servește în special cu carne de vită și cârnați.
  • MUȘTAR JAPONEZ sau MUȘTAR WASABI – Un condiment servit în majoritatea restaurantelor japoneze cu sushi și sashimi, de obicei considerat în mod eronat wasabi sau rădăcină de hrean japoneză. Muștarul japonez este „un fals” wasabi: un amestec de muștar, rădăcină obișnuită de hrean alb, amidon de porumb și colorant alimentar. Se vinde sub formă de pudră și se reconstituie în tuburi, putând fi folosit ca muștar occidental.
  • MUȘTAR ROQUEFORT – Dacă vă place brânza albastră și muștarul, vă va plăcea și acest tip de muștar. Brânza Roquefort este amestecată în muștar, creând o infuzie încântătoare de arome bogate pentru a însoți mâncărurile din carne și paste, tartine, ouă fierte, etc.
  • MOUTARDE DE MEAUX sau MUȘTAR INTEGRAL – Numit adesea „regele muștarului” și savurat de cunoscători, acest muștar bogat, cu o aromă ușoară de nucă, este făcut din semințe de muștar multicolore zdrobite grosolan amestecate cu oțet și condimente. Muștarul gros și bogat a fost folosit de bucătari de aproape 400 de ani în sosurile pentru salate și pentru carne și pește. În mod tradițional, este ambalat în vase de piatră.
  • MUȘTAR CU NUCI – Muștarurile cu nuci și alune sunt combinații excelente pentru carne de pasăre, carne roșie, vânat și sosuri pentru salate. De asemenea, îmbunătățesc sandvișurile, în special pe cele care conțin brânză.

Sursa: www.thenibble.com

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.