Vinete à la parmigiana

Aceasta este o rețetă excelentă de sfârșit de vară, când vinetele și roșiile sunt cele mai bune. Evident, folosirea mozzarelei și parmezanului de cea mai bună calitate face diferența.

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • ¼ cană sare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • o cană de Pastă de tomate
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • condimente italiene
  • 250 g mozzarella proaspătă
  • 50 g parmezan
  • 1 lingură de ulei de măsline

Tăiați vinetele în felii de 1,5 până la 2 cm. Se pun într-un castron și se freacă cu sare. Așezați feliile și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

Clătiți feliile de vinete sub jetul de apă și folosiți mâinile pentru a stoarce excesul de apă, fără a zdrobi însă feliile.

Încălziți o tigaie cu ½ cană de ulei de măsline la foc mediu și rumeniți feliile de vinete pentru câteva minute pe fiecare parte. Apoi le scoateți pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.

Adăugați ceapa, usturoiul și 6 linguri de ulei de măsline în tigaie. Gătiți câteva minute pentru a înmuia ceapa, fără să se rumenească. Adăugați Pasta de tomate, condimentele italiene și amestecați. Când începe să fiarbă, adăugați o cană de apă, reduceți focul, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Încălziți cuptorul la 190°C.

Se toarnă o treime din sosul de roșii în vasul de copt, apoi așezați feliile de vinete la 2 centimetri distanță, în vas. Presărați parmezan pe fiecare felie, apoi adaugați o felie de mozzarella. Se toarnă o lingură mică de sos, urmată de o altă felie de vinete.

La sfârșit se toarnă puțin sos de roșii și un strop de ulei de măsline și se coace la cuptor până se topeste mozzarella.

Lăsați să se odihnească 2-3 minute înainte de servire.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.